BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 29, 2012

Sabut hanyut - tersenyum sendiri-


jauh sudah pergi menjelma,hanyut lena di teman cinta,kini disedarkan dengan sebegitu rupa,sabut bangkit tersenyum duka..

kata janji tak sempat ku kota kata indah seperti bertukar dusta,madah indah tiada lagi di terima,helah senda tiada lagi bersama,tiada yang mampu apa yang terdaya,hanyut layu membawa derita,camar yang indah mula melupa ,melupakan sabut yang tak sempurna,tiada salah tiada silap kekurangan diri menjadi sebab..

sejak diterima indahnya rasa,semua baik seperti tiada cela..kini sabut seperti dihina cinta yang ikhlas di permain begitu saja..kata dulu bukan ku pinta,harap trima apa adanya,kini semua itu telah ternoda,telah hilang di hati camar disana,sedih hati tidak tekira,sedih bukan meratap yang akan tiada,sedih meratap kenapa di terima , cinta yang ikhlas dipermainkan akhirnya..

sudah dibangkit sudah cerita,si pipit dengan enggan tak mungkin bersama,hati degil ingin juga mencinta kini dibiar tiada bermakna,,sabut kini terus kesana,hanyut kesana mencari muara,bukan ingin meminta apa2 memang sedar diri yang tiada,harap muncul satu muara,agar dapat sabut meluah rasa,rasa dihati yang tak sempurna,ingin menumpang di muara sana...

di saat sabut sedang berusaha,camar pergi tanpa kata,tiada daya aku memnyekat,bukan siapa2 aku untuk menhalang,mungkin ini lah cerita dia,batu permata bertukar kaca,lemah hati tiada berdaya , mungkin silap keluar berkata2..gelap jiwa lagi gempita melihat camar terbang kearah sana..

tiada cacat tiada cela,si camar indah terbang di sana,sudah di sedia yang sebelumnya,jangan berharap cinta darinya,namun gagal tidak terjaga,lena lalai terus mencita,mencintai camar yang terbang disana,hingga sabut mendapat luka..camar terbang elok di sana,bersama kawanan yang sungguh persona,apa kan daya sabut sebigini rupa,tidak mampu berbuat apa2..doa lah saja menjadi senjata,agar ALLAH yang maha esa lindungi camar disana,agar tenang terbang bebas,agar senang berkicau bersama mereka...

YA ALLAH segala kekurangan dari diriku,segala kelebihan dari MU..ampunkan dosa kurang kan duka,agar tenang hamba mu ini berjalan semula...0 comments: